Allround hoveniersbedrijf

Wat kost een boom? (Anno 2024)

Als je van plan bent om een boom te planten, is het belangrijk om rekening te houden met de kosten ervan. Bomen kunnen variëren in prijs, afhankelijk van de soort, de grootte en de plaats waar je woont. Maar wat kost een boom precies? Hier zijn enkele factoren om rekening mee te houden:

Boomsoort: De soort boom die je kiest, kan een grote invloed hebben op de kosten. Sommige soorten, zoals fruitbomen, zijn duurder dan andere soorten, zoals coniferen. Het is belangrijk om te onderzoeken welke soorten beschikbaar zijn en welke het beste bij je budget past.

Boomgrootte: De grootte van de boom kan ook van invloed zijn op de kosten. Kleinere bomen zijn vaak goedkoper dan grotere bomen, omdat ze minder moeite kosten om te planten en te onderhouden. Als je een grote boom wilt planten, moet je misschien wat meer geld uitgeven.

Boomleverancier: De leverancier van de boom kan ook van invloed zijn op de kosten. Sommige leveranciers zijn goedkoper dan andere, dus het is belangrijk om rond te kijken en te vergelijken voordat je een boom koopt.

Plaats: De plaats waar je woont, kan ook van invloed zijn op de kosten van een boom. Als je in een gebied woont waar bomen moeilijk te krijgen zijn, kan het duurder zijn om een boom te kopen dan als je in een gebied woont waar bomen gemakkelijker te verkrijgen zijn. Het is daarom belangrijk om rekening te houden met de plaats waar je woont voordat je begint met het zoeken naar een boom.

Hier zijn enkele voorbeelden van boomsoorten en de gemiddelde kosten ervan:

 • Appelbomen: Appelbomen kosten gemiddeld tussen de $30 en $50, afhankelijk van de grootte en de soort.
 • Pruimenbomen: Pruimenbomen kosten gemiddeld tussen de $30 en $50, afhankelijk van de grootte en de soort.
 • Esdoorns: Esdoorns kosten gemiddeld tussen de $50 en $100, afhankelijk van de grootte en de soort.
 • Elzen: Elzen kosten gemiddeld tussen de $50 en $100, afhankelijk van de grootte en de soort.
 • Coniferen: Coniferen kosten gemiddeld tussen de $30 en $50, afhankelijk van de grootte en de soort.

Het is belangrijk om rekening te houden met deze factoren voordat je een boom koopt om ervoor te zorgen dat je binnen budget blijft. Als je twijfelt over de kosten van een bepaalde boom, kun je het beste contact opnemen met een professionele tuinman of boomverzorger voor advies.

Hoe kies je de juiste boomsoort voor jouw tuin?

Het kiezen van de juiste boomsoort voor jouw tuin is een belangrijke beslissing. Bomen kunnen niet alleen de waarde van je eigendom verhogen, maar ook bijdragen aan het verbeteren van de luchtkwaliteit, het bieden van schaduw en het verfraaien van de omgeving. Voordat je een boom koopt, is het belangrijk om rekening te houden met een aantal factoren, zoals:

 • Plaatsbeschikbaarheid: Het is belangrijk om te bekijken hoeveel ruimte je hebt voor een boom. Sommige bomen hebben een groter wortelstelsel dan andere, wat betekent dat ze meer ruimte nodig hebben. Als je weinig ruimte hebt, kun je overwegen om een boom te kiezen die een kleiner wortelstelsel heeft.
 • Groeihoogte: Het is ook belangrijk om te overwegen hoe hoog de boom zal groeien. Als je bijvoorbeeld naast een lage woning woont, kun je beter een boom kiezen die niet te hoog zal groeien.
 • Groeisnelheid: De groeisnelheid van de boom kan ook van invloed zijn op je keuze. Sommige bomen groeien snel, terwijl andere bomen langzamer groeien. Als je bijvoorbeeld snel resultaat wilt zien, kun je overwegen om een snelgroeiende boom te kiezen.
 • Klimaat: Het is ook belangrijk om te overwegen welk klimaat het beste is voor de boom die je wilt planten. Sommige bomen zijn beter geschikt voor warme klimaten, terwijl andere bomen beter geschikt zijn voor koudere klimaten. Als je twijfelt over welke boom het beste is voor jouw klimaat, kun je het beste contact opnemen met een professionele tuinman of boomverzorger voor advies.

Hoe bepaal je welke boomgrootte het beste is voor jouw tuin?

Het bepalen van de juiste boomgrootte voor jouw tuin is belangrijk om ervoor te zorgen dat de boom gezond blijft en goed groeit. Als de boom te groot is voor de ruimte die je hebt, kan dit leiden tot problemen met het wortelstelsel of de groei van de boom. Aan de andere kant, als de boom te klein is, kan dit leiden tot problemen met het onderhoud en het vervangen van de boom op een later tijdstip. Voordat je een boom koopt, is het belangrijk om rekening te houden met een aantal factoren, zoals:

 • Plaatsbeschikbaarheid: Het is belangrijk om te overwegen hoeveel ruimte je hebt voor een boom. Als je weinig ruimte hebt, kun je beter een kleinere boom kiezen. Als je meer ruimte hebt, kun je overwegen om een grotere boom te kiezen.
 • Groeihoogte: Het is ook belangrijk om te overwegen hoe hoog de boom zal groeien. Als je bijvoorbeeld naast een lage woning woont, kun je beter een boom kiezen die niet te hoog zal groeien.
 • Doel: Het is ook belangrijk om te overwegen wat het doel van de boom is. Als je bijvoorbeeld op zoek bent naar een boom die schaduw biedt, kun je overwegen om een grotere boom te kiezen. Als je op zoek bent naar een boom die sierwaarde heeft, kun je misschien een kleinere boom kiezen.

Door de juiste boomgrootte te kiezen, kun je ervoor zorgen dat de boom gezond blijft en goed groeit in jouw tuin. Als je twijfelt over welke boomgrootte het beste is voor jouw tuin, kun je het beste contact opnemen met een professionele tuinman of boomverzorger voor advies.

Daarnaast is het ook belangrijk om rekening te houden met de onderhoudsbehoeften van de boom. Sommige bomen vereisen meer onderhoud dan andere, dus als je beperkte tijd hebt om te onderhouden, kun je beter een boom kiezen die minder onderhoud vereist. Het is ook belangrijk om te overwegen of je de boom zelf kunt planten en onderhouden, of dat je professioneel hulp nodig hebt. Als je professioneel hulp nodig hebt, moet je misschien extra budget reserveren.

Tot slot is het ook belangrijk om rekening te houden met de levensverwachting van de boom. Sommige bomen hebben een kortere levensverwachting dan andere, dus als je op zoek bent naar een boom die langer meegaat, kun je beter een boom kiezen met een langere levensverwachting.

Waar moet je op letten bij het kopen van een boom?

Als je van plan bent om een boom te kopen, is het belangrijk om rekening te houden met enkele factoren om ervoor te zorgen dat je de juiste boom koopt voor jouw tuin. Hier zijn enkele dingen waar je op moet letten bij het kopen van een boom:

 • Boomsoort: Het is belangrijk om te overwegen welke soort boom het beste is voor jouw tuin. Sommige bomen zijn beter geschikt voor bepaalde klimaten dan andere, dus het is belangrijk om te overwegen welk klimaat het beste is voor de boom die je wilt planten. Daarnaast zijn sommige bomen beter geschikt voor bepaalde doeleinden, zoals schaduw bieden of sierwaarde toevoegen. Als je twijfelt over welke soort boom het beste is voor jouw tuin, kun je het beste contact opnemen met een professionele tuinman of boomverzorger voor advies.
 • Boomgrootte: Het is ook belangrijk om te overwegen welke grootte boom het beste is voor jouw tuin. Als je weinig ruimte hebt, kun je beter een kleinere boom kiezen. Als je meer ruimte hebt, kun je overwegen om een grotere boom te kiezen. Het is ook belangrijk om te overwegen hoe hoog de boom zal groeien en of dit past bij de omgeving waar je woont.
 • Leverancier: Het is belangrijk om te overwegen waar je de boom koopt. Sommige leveranciers zijn betrouwbaarder dan andere, dus het is belangrijk om rond te kijken en te vergelijken voordat je een boom koopt. Als je twijfelt over een bepaalde leverancier, kun je het beste contact opnemen met een professionele tuinman of boomverzorger voor advies.
 • Prijs: Tot slot is het ook belangrijk om te overwegen hoeveel geld je wilt uitgeven aan een boom. Bomen kunnen variëren in prijs, afhankelijk van de soort, de grootte en de leverancier. Voordat je een boom koopt, is het belangrijk om een budget te bepalen en te vergelijken met de verschillende opties die beschikbaar zijn.

Hoe bereid je je tuin voor op het planten van een boom?

Het planten van een boom is een grote stap voor je tuin, dus het is belangrijk om goed voorbereid te zijn voordat je begint. Hier zijn enkele stappen om je tuin voor te bereiden op het planten van een boom:

 • Kies een geschikte plaats: Het is belangrijk om een geschikte plaats te kiezen voor de boom die je wilt planten. Overweeg factoren zoals de groeihoogte van de boom, de hoeveelheid zonlicht die de boom nodig heeft en hoeveel ruimte je hebt voor de boom. Als je twijfelt over welke plaats het beste is, kun je het beste contact opnemen met een professionele tuinman of boomverzorger voor advies.
 • Verwijder onkruid en andere obstakels: Voordat je begint met het planten van de boom, is het belangrijk om onkruid en andere obstakels uit de buurt van de plaats waar je de boom wilt planten te verwijderen. Dit kan helpen om de groei van de boom te bevorderen en ervoor te zorgen dat de boom gezond blijft.
 • Bereid de grond voor: Het is ook belangrijk om de grond voor te bereiden voordat je de boom plant. Als de grond compact is, kun je de grond losmaken met een graafmachine of een tuinhark. Als de grond te zuur is, kun je dolomiet of kalk toevoegen om de pH-waarde te verhogen. Als de grond te alkalisch is, kun je sulfer toevoegen om de pH-waarde te verlagen.
 • Plant de boom op de juiste manier: Voordat je de boom plant, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je de juiste planttechniek gebruikt. Volg de aanwijzingen van de leverancier of een professionele tuinman om ervoor te zorgen dat de boom op de juiste manier geplant wordt. Dit kan helpen om de kans op problemen met de groei van de boom te verminderen.

Door deze stappen te volgen, kun je ervoor zorgen dat de boom gezond blijft en goed groeit in je tuin. Als je twijfelt over hoe je je tuin kunt voorbereiden op het planten van een boom, kun je het beste contact opnemen met een professionele tuinman of boomverzorger voor advies.

Hovenier

1. Vraag een offerte aan
(simpel en vrijblijvend)

2. Ontvang aanbiedingen
(binnen 24 uur)

3. Kies de beste aanbieding
(vergelijken = 40% besparen)

4. Leun achterover
(wij klaren de klus)

tuinaanleg

Tuinaanleg

Wanneer het tuinontwerp vastligt en de tuinman alle mogelijkheden uitgebreid met je heeft besproken kan hij beginnen met de tuinaanleg. Ondanks dat dit gemakkelijk klinkt komt er veel kijken bij het netjes en goed aanleggen van de tuin...

Meer lezen

tuinonderhoud

Tuinonderhoud

Van je mooie nieuwe tuin wil je natuurlijk zo lang mogelijk kunnen genieten. Daarom helpt een tuinman van Ashby Hoveniersbedrijf je graag met al het tuinonderhoud. Goed tuinonderhoud is belangrijk om alle beplanting mooi te houden en te laten groeien...

Meer lezen

tuinontwerp

Tuinontwerp

De mooiste tuinen regel je via de beste hoveniers van Ashby Hoveniersbedrijf. Voor het tuinontwerp vraagt de tuinman altijd eerst naar jouw wensen en behoeften. Vervolgens kijkt de tuinman hoe dit omgezet kan worden in een concreet plan voor de tuin...

Meer lezen

Offertes aanvragen

Wil je meer weten over ontwerp, aanleg of onderhoud van je tuin door onze tuinman? Vraag dan vrijblijvend informatie aan en ontdek alle mogelijkheden die er zijn met een hovenier van Ashby Hoveniersbedrijf. Zo kies je altijd voor de voordeligste optie.

Meer lezen

Review van: Raymond van Hagen
Ontvangen op: 21.05.2024

Hoe fijn is het dat er een hovenier om de week bij mijn vader op bezoek gaat om onderhoudswerkzaamheden uit te voeren. Ik woon zelf helaas te ver weg, waardoor dit voor mij geen haalbare zaak is om steeds te doen. Dankzij de tuinman hoef ik hier tenminste niet over in te…

N.a.v een aanvraag uit Beverwijk

Review van: Quinten Feenstra
Ontvangen op: 20.05.2024

Toen we onze nieuwe woning gingen bewonen, wisten we ons geen raad met de achtertuin. Een hovenier maakte voor ons het perfecte ontwerp en hield daarbij rekening met onze twee kleine kinderen (van 3 en 5 jaar). We hebben nu een prachtige tuin, die ook nog een voldoet aan onze…

N.a.v een aanvraag uit Staphorst

Review van: Victor Opmans
Ontvangen op: 17.05.2024

Mijn man deed altijd eerder altijd de grote klusjes in de tuin, zoals grasmaaien en de heg snoeien. Helaas lukt het hem niet meer door zijn slechte rug. Onze kinderen hebben toen een hovenier voor ons gezocht. Eerst wilde ik er niks van weten, maar nu kan ik niet meer zonder mijn…

N.a.v een aanvraag uit Bennekom

Ons succes in cijfers

Voordeliger dan de concurrentie
%
Terugkerende klanten
%
Algemene beoordeling

Relevante keurmerken

tuinkeurmerk