Allround hoveniersbedrijf

Je tuin winterklaar maken + kosten ✅ 2024

Het winterklaar maken van je tuin is een belangrijke taak om ervoor te zorgen dat je tuin in topconditie blijft tijdens de koudere maanden. Hieronder volgen tips voor het winterklaar maken van je tuin:

 • Maai het gras. Zorg ervoor dat je het gras voor de winter maait en dat het op een goede hoogte staat. Dit helpt om onkruid te verminderen en de grond te beschermen tegen de winterse elementen.
 • Verwijder bladeren. Zorg ervoor dat je alle bladeren uit de tuin verwijdert, vooral als je bomen hebt met grote bladeren. Laat bladeren op het gras liggen, kan dit leiden tot ziektes en verwelkte gebieden in het gras.
 • Verwijder zomerbloemen. Als je zomerbloemen hebt, verwijder deze dan uit de tuin. Dit geeft de grond de tijd om te rusten en zich voor te bereiden op de lente.
 • Voeg compost toe. Voeg compost toe aan de grond om het te verrijken en om ervoor te zorgen dat het goed vochtig blijft. Compost zal ook helpen om onkruid te verminderen.
 • Bekleed plantenbakken. Als je plantenbakken hebt, bekleed deze dan met folie of dek ze af met houten planken om te voorkomen dat de wortels bevriezen.
 • Voeg meststoffen toe. Voeg meststoffen toe aan de grond om ervoor te zorgen dat je planten en bloemen in de lente weer gezond en krachtig zullen zijn.
 • Controleer je gereedschap. Controleer je tuin gereedschap voordat de winter begint en zorg ervoor dat alles in goede staat is. Maak eventueel reparaties voordat het te koud wordt om te werken in de tuin.
 • Bewaar je gereedschap op een droge plek. Zorg ervoor dat je tuin gereedschap op een droge plek bewaart om te voorkomen dat het roest of beschadigd raakt tijdens de winter.
 • Verwijder afgestorven planten en bloemen. Voordat je begint met het toevoegen van compost of meststoffen, is het belangrijk om alle afgestorven planten en bloemen te verwijderen. Dit geeft de grond de tijd om te rusten en zich voor te bereiden op de lente.
 • Maak een plan voor het volgende jaar. Voordat je alles winterklaar maakt, is het een goed idee om een plan te maken voor wat je in het volgende jaar wilt planten. Zo weet je welke meststoffen en compost je nodig zult hebben en wat je kunt verwachten qua groei.
 • Maak je tuinhuis winterklaar. Als je een tuinhuis hebt, is het belangrijk om dit ook winterklaar te maken. Controleer of het dak in goede staat is en of er geen lekkages zijn. Maak ook het tuinhuis schoon en zorg ervoor dat alle gereedschap goed opgeborgen is.
 • Controleer de afwatering. Voordat de winter begint, is het belangrijk om te controleren of alle afwateringssystemen in goede staat zijn. Zorg ervoor dat alle leidingen en afvoeren vrij zijn van bladeren en andere vuil, zodat het water gemakkelijk weg kan lopen.
 • Bekleed kwetsbare planten. Als je kwetsbare planten hebt, zoals citrusvruchten of oleanders, is het verstandig om deze te bekleden of af te dekken om te voorkomen dat ze bevriezen. Dit kan helpen om de planten in goede conditie te houden tijdens de koudere maanden.
 • Maak je tuinmeubels winterklaar. Voordat je je tuinmeubels opbergt voor de winter, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat ze in goede staat zijn. Maak ze schoon en verwijder eventuele vlekken of beschadigingen. Zorg ook dat ze goed opgeborgen worden om te voorkomen dat ze beschadigd raken door de winterse elementen.
 • Maak een winterverzorgingsplan. Voordat de winter begint, is het belangrijk om een plan te maken voor hoe je je tuin gaat verzorgen tijdens de koudere maanden. Dit kan helpen om ervoor te zorgen dat je tuin in goede conditie blijft en dat je weet wat je kunt verwachten tijdens de winter. Denk bijvoorbeeld aan het regelmatig verwijderen van bladeren en het afdekken van kwetsbare planten.

Als je geen tijd of zin hebt om je tuin winterklaar te maken, is het ook een optie om een hovenier in te huren. Een hovenier heeft de kennis en ervaring om je tuin op de juiste manier winterklaar te maken en kan eventuele problemen op tijd opmerken en oplossen. Bovendien kun je ervan op aan dat de hovenier het werk op een professionele manier uitvoert, zodat je tuin in topconditie blijft tijdens de winter.

Hovenier

1. Vraag een offerte aan
(simpel en vrijblijvend)

2. Ontvang aanbiedingen
(binnen 24 uur)

3. Kies de beste aanbieding
(vergelijken = 40% besparen)

4. Leun achterover
(wij klaren de klus)

tuinaanleg

Tuinaanleg

Wanneer het tuinontwerp vastligt en de tuinman alle mogelijkheden uitgebreid met je heeft besproken kan hij beginnen met de tuinaanleg. Ondanks dat dit gemakkelijk klinkt komt er veel kijken bij het netjes en goed aanleggen van de tuin...

Meer lezen

tuinonderhoud

Tuinonderhoud

Van je mooie nieuwe tuin wil je natuurlijk zo lang mogelijk kunnen genieten. Daarom helpt een tuinman van Ashby Hoveniersbedrijf je graag met al het tuinonderhoud. Goed tuinonderhoud is belangrijk om alle beplanting mooi te houden en te laten groeien...

Meer lezen

tuinontwerp

Tuinontwerp

De mooiste tuinen regel je via de beste hoveniers van Ashby Hoveniersbedrijf. Voor het tuinontwerp vraagt de tuinman altijd eerst naar jouw wensen en behoeften. Vervolgens kijkt de tuinman hoe dit omgezet kan worden in een concreet plan voor de tuin...

Meer lezen

Offertes aanvragen

Wil je meer weten over ontwerp, aanleg of onderhoud van je tuin door onze tuinman? Vraag dan vrijblijvend informatie aan en ontdek alle mogelijkheden die er zijn met een hovenier van Ashby Hoveniersbedrijf. Zo kies je altijd voor de voordeligste optie.

Meer lezen

Review van: Isabelle Ulgersma
Ontvangen op: 15.04.2024

Hoe fijn is het dat er een hovenier om de week bij mijn vader op bezoek gaat om onderhoudswerkzaamheden uit te voeren. Ik woon zelf helaas te ver weg, waardoor dit voor mij geen haalbare zaak is om steeds te doen. Dankzij de tuinman hoef ik hier tenminste niet over in te…

N.a.v een aanvraag uit Zuidhorn

Review van: Romana Ruijs
Ontvangen op: 14.04.2024

Kleine kiezelsteentjes in de tuin met een klein kind is levens gevaarlijk. Dankzij een hovenier kunnen we nu heerlijk genieten van een prachtige tuin met gras en een grote zandbak voor onze kleine jongen. Tevens hebben we bij het terras grotere tegels laten leggen van natuursteen. Wij zijn erg...

N.a.v een aanvraag uit Halsteren

Review van: Peter Adriaansen
Ontvangen op: 11.04.2024

Toen we onze nieuwe woning gingen bewonen, wisten we ons geen raad met de achtertuin. Een hovenier maakte voor ons het perfecte ontwerp en hield daarbij rekening met onze twee kleine kinderen (van 3 en 5 jaar). We hebben nu een prachtige tuin, die ook nog een voldoet aan onze…

N.a.v een aanvraag uit Wassenaar

Ons succes in cijfers

Voordeliger dan de concurrentie
%
Terugkerende klanten
%
Algemene beoordeling

Relevante keurmerken

tuinkeurmerk