Hoe onderhoud ik mijn tuin?

Je tuin onderhouden is essentieel om zo lang mogelijk van je tuin te kunnen genieten, maar hoe kan je je tuin het beste onderhouden?

Onderhoud tuin

Je tuin is iets wat je moet bijhouden. Bij het bijhouden van je tuin is het vooral belangrijk dat je rekening houdt met de seizoenen. Zo groeien planten en bomen sneller in het voor- en najaar. Je moet in die periode vaker snoeien of maaien. Bij andere onderhoudstaken kan je denken aan het verwijderen van onkruid, planten, struiken of bomen, maar ook bladruimen en de grond voorzien van extra bemesting.  

De levensduur van je tuin verlengen

Je wil natuurlijk zo lang mogelijk genieten van je tuin. Het snoeien van de tuin zorgt ervoor dat jouw planten en bomen sneller gaan groeien. Verder zorg je door het onderhouden van je tuin dat het onkruid minder wordt, wat al snel een betere uitstraling geeft aan je tuin. Niet alleen je tuin gaat er daardoor op vooruit, de waarde van je huis stijgt ook. Een opgeruimde en goed onderhouden tuin zorgt voor een beter aanzien van je huis.  

Schakel een hovenier in

Als je geen tijd hebt om zelf aan de slag te gaan in de tuin of als je werken in de tuin niet leuk vindt, kan je een hovenier inschakelen. Deze is gespecialiseerd in het werken in de tuin en is gewend aan het fysieke werk. Een hovenier heeft ook het gereedschap dat nodig is, zodat je deze niet zelf meer hoeft te kopen. Door een hovenier in te huren hoef je dus niet meer zelf je onkruid te wieden, te snoeien of het tuinafval af te voeren. Dit kan je allemaal laten doen door een gespecialiseerde vakman.

Kosten Hovenier

Dat een hovenier het werk van je over kan nemen is duidelijk. Maar wat betaal je hier ongeveer voor? Het gemiddelde uurloon van een hovenier zit tussen de €35 tot €55 euro. De totale kosten van het werken in de tuin hangt af van deze 3 punten:

  • Het uitbestede werk
  • De grootte van je tuin
  • De inrichting van je tuin 

Interesse in een onderhoudsabonnement?

Heb je zelf geen zin of tijd om in de tuin aan de slag te gaan? Dan heb je de mogelijkheid om een onderhoudsabonnement af te nemen. Je hoeft je dan niet meer bezig te houden met de tuin. De hovenier zorgt er dan voor dat jouw tuin er het hele jaar mooi bij staat. Met een abonnement ben je verzekerd dat je tuin goed wordt bijgehouden. Je kan zelf kiezen hoe vaak je een onderhoudsbeurt wilt. Bij een grote tuin zou je kunnen kiezen voor 1 keer per maand, maar een abonnement van 2 keer per jaar zou natuurlijk ook kunnen. Door een abonnement te nemen staan deze momenten al vast en hoef je jezelf niet steeds te herinneren om een afspraak te maken.

Het renoveren van je tuin

Als alleen tuinonderhoud niet voldoende is, kan je ook je tuin laten renoveren. Ook hiervoor kan je een hovenier inschakelen. Een hovenier gaat dan met je in gesprek om erachter te komen wat jouw wensen zijn en hiermee gaat de hovenier mee aan de slag. Er kan eerst een nieuw ontwerp worden gemaakt om het plan visueel te maken. Als je een nieuw tuinontwerp laat maken wordt er ook vaak gedacht aan het onderhoudsplan. Dit is fijn voor jou om te weten zodat je straks precies weet hoe vaak en wanneer de tuin onderhouden moet worden.

Tuinman via KlusUp

Via de website van KlusUp regel je eenvoudig een ervaren tuinman binnen 1 minuut. Je hoeft alleen maar aan te geven wat er in jouw tuin moet gebeuren, KlusUp zoekt vervolgens op basis van jouw wensen een geschikte tuinman. KlusUp onderscheidt zich door jarenlange ervaring en scherpe tarieven. Een kundige tuinman met groene vingers komt al bij jou aan het werk voor een tarief vanaf € 27,50 per uur.